Je bent hier

Geestelijke bescherming

Blog monsters zienEerder deelde ik al iets (in een story) over dit onderwerp, maar vandaag wil ik er iets uitgebreider over schrijven. Waarom? Omdat dit onderwerp zo mijn hart heeft! Uit eigen ervaring weet ik wat dit soort dingen voor impact kunnen hebben. Ik weet hoe het is om vreselijk bang te zijn, en helaas weet ik dat er enorm veel kinderen en jongeren rondlopen die dit meemaken, maar er geen raad mee weten. En eerlijk? Veel ouders weten zich er ook geen raad mee. Dit is geen verwijt, maar een persoonlijk delen vanuit mijn hart. In christelijk Nederland wordt er weinig over deze onderwerpen gesproken, ouders en kinderen krijgen er te weinig (of vaak geen) onderwijs over. Het is dus niet raar dat we niet weten hoe hier mee om te gaan. Maar goed, nu wil je vast weten waar ik het over heb. Ik heb het over het zien van dingen (bijv. monsters of verschijningen) of het horen van geluiden die er in het natuurlijke niet zijn.

Onderzoek
Uit een onderzoek op een evangelische middelbare school is gebleken dat 45% van deze jongeren in hun kamer wel eens een "aanwezigheid" hebben gezien of gehoord die hen angst aanjoeg [1]. Een schokkend hoog percentage die wat mij betreft aangeeft hoe hoog de nood is.

Nu wil je natuurlijk weten hoe je hier nou mee moet omgaan? Helaas kan ik je geen kant en klaar antwoord geven. Het is geen formule, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunnen helpen. Je kunt jezelf afvragen of het probleem waar je tegenaan loopt een natuurlijk of een geestelijk probleem is. Wanneer jij of je kind dingen ziet die er in het natuurlijke niet zijn, is het waarschijnlijk een geestelijk probleem en dit moet je dan geestelijk aanpakken. Vraag de Heilige Geest om wijsheid en inzicht, dan kun je gericht bidden en de oorzaak aanpakken. De dingen die je ziet, mag je weg sturen in Jezus naam en nodig de Heilige Geest uit om de ruimte te vullen. Spreek erover met andere christenen, dan kun je samen bidden en elkaar helpen. 

Duik in de Bijbel
Het Bijbelboek Efeziers hoofdstuk 6 is hier heel mooi van toepassing. Wij hebben niet te vechten tegen vlees en bloed, maar tegen boze geesten in de hemelse gewesten. Het staat gewoon in de Bijbel. Lieve mensen het is zo belangrijk dat we onze Bijbel kennen. Het is geen boek met gezellige verhaaltjes voor het slapen gaan, het is Het Woord van onze God. Hij spreekt tot ons en we kunnen zo veel leren over Hem en Hij geeft ons hierin zoveel tools voor dit leven. Trek de wapenrusting aan zodat we beschermt zijn en weten hoe te handelen. Zovelen zijn onwetend over dit probleem, wat zoveel kinderen en jongeren tegen komen, terwijl de Bijbel erover spreekt. 

Zoals een liedje gaat: Lees je Bijbel, bid elke dag, dat je groeien mag.
Dit is mijn gebed voor jullie, voor de kinderen, voor de nieuwe generatie die nu opgroeit.  

 

1. Geestelijke bescherming voor je kinderen door Neil T. Anderson en Pete & Sue Vander Hook