Je bent hier

Samen God ontmoeten

blog als we willen dat kinderen God ontmoeten.pngHerken je dat? Zo druk zijn met alle dingen die er in een dag gepropt moeten worden.. Hier is dat soms in elk geval wel zo. Er zijn zo veel ballen om in de lucht te houden, dat ik soms vergeet wat nou echt belangrijk is. Thuis praten we er regelmatig over; wat vinden we echt belangrijk? We willen graag als gezin samen met God leven. Samen met God leven gaat voor ons verder dan bidden aan tafel en een Bijbelverhaal lezen. Hem betrekken bij alle aspecten van het leven, met Hem praten en Zijn leiding volgen. 

Als we willen dat onze kinderen dat ook doen, als we willen dat ze God ontmoeten dan zullen wij ze moeten laten zien hoe dat werkt. Nou is God ontmoeten misschien ook niet het juiste woord er voor, omdat Hij er altijd is. Maar we willen graag dat ze Hem ervaren en leren om Zijn stem te verstaan. Het is dan belangrijk dat we ze leren om in de drukte van het leven regelmatig even stil te staan en tijd te nemen om God te zoeken. 

Duik in de Bijbel
In Mattheus 7 staat dat wie bidt zal ontvangen en wie zoekt zal vinden! Als we willen dat onze kinderen God vinden, dan zullen we ze moeten helpen zoeken. Helpen tijd vrij te maken om Hem te zoeken en ze helpen God te herkennen in het dagelijks leven.