Je bent hier

Wees waakzaam!

blog flauwval challenge.pngOke, ik heb lang getwijfeld of ik hier iets over zou schrijven. Gezien de vele berichtjes die ik over dit onderwerp heb gekregen doe ik het toch. Ik heb het trouwens over Huggy Wuggy en de flauwval challenge. Velen van jullie hebben hier waarschijnlijk al over gelezen, maar even in het kort;

Huggy Wuggy, google er maar eens op als je het nog niet kent. Op Jmouders.nl kun je lezen dat ze het een moordknuffel noemen. Verder schrijven ze; " De blauwe pop was een schattig knuffeltje, maar werd door experimenten een bloeddorstige moordenaar." Als ik op verkoopsites kijk lees ik dingen als "kinderen zullen van hem houden" . Huh?! Hoe dan?! Waren mijn eerste gedachten. Overigens schijnen er veel kinderen nachtmerries van deze knuffel te krijgen. 

Dan de flauwval challenge, het daagt je uit om zo lang mogelijk de zuurstoftoevoer naar je hersenen te stoppen. Tot voor kort was dit alleen iets in het buitenland, maar nu is het ook overgewaaid naar Nederland. Je snapt, letterlijk een levensgevaarlijke challenge. 

De meningen over dit soort dingen zijn verdeeld, dat weet ik. Sommigen zullen zeggen "het is slechts een spelfiguur" of "het is alleen maar een spelletje". Ik zie het anders, het is niet voor niets dat kinderen op kinderdagverblijven en scholen veel spelen. Kinderen leren door te spelen en te doen! Het deed me trouwens denken aan een bekende uitspraak van Albert Einstein: "Imagination is more important than knowledge".

Duik in de Bijbel
Misschien vraag je je nu af wat deze uitspraak nu te maken heeft met Huggy Wuggy of de flauwval challenge. In Mattheus 5 kun je lezen dat wanneer je naar een andere vrouw kijkt en je haar begeert, je in je hart al overspel hebt gepleegd! Dit is niet zomaar iets. Dit is een voorbeeld van verbeeldingskracht. Het is belangrijk dat we nadenken waar we in ons hart mee bezig zijn en waar onze kinderen mee bezig zijn. Wij hebben met de kinderen een Bijbeltekst geleerd " waak over je hart, het is de bron van je leven". Deze bovenstaande dingen zijn slechts een voorbeeld uit het dagelijkse leven. Willen we dat dit het hart van onze kinderen in komt? 

Brullende leeuw
We hoorden zondag in de kerk deze Bijbeltekst "Wees nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden". Dit klinkt heftig, maar weet je, we hoeven hier niet bang voor te zijn van Jezus heeft al overwonnen! Maar we moeten wel waakzaam zijn en hem geen ruimte geven in ons leven en onze kinderen leren om zelf ook waakzaam te zijn.  Als kinderen van God horen wij bij Zijn koninkrijk, een koninkrijk van licht en leven. Jezus is immers gekomen om leven te geven in overvloed!  De vijand, satan gaat rond om te zoeken wie hij kan verslinden, te doden. Als ik dan naar Huggy Wuggy en de flauwval-challenge kijk, die dood geven kom ik alleen maar tot de conclusie dat ze absoluut niet bij het koninkrijk van God horen. 

Met deze blog wil ik vooral oproepen om waakzaam te zijn, net zoals de Bijbel in 1 Petrus 5 oproept om waakzaam te zijn. En laten we samen bidden voor bescherming van onze kostbare kinderen.