Je bent hier
review_thuis_bij_de_koning_1.png

Thuis bij de Koning

Thuis bij de KONING is het actieboek voor de christelijke kinderboekenweek van 2023. Zoals we van de Wonderwolk gewend zijn, is ook dit weer een mooi prentenboek geworden.

review_zoekbijbel_1.png

Het grote Bijbel Zoekboek - Marijke ten Cate

Het grote Bijbel Zoekboek is een echte aanrader voor gezinnen met kleine kinderen. Het is een groot en stevig kartonnen boek met wel 75 Bijbelverhalen verwerkt in mooie zoekplaten. De platen zijn zo vol details dat je maar nieuwe dingen zult blijven ontdekken. Een leuk detail is bijvoorbeeld Esau die zijn vader helpt met jagen.

review_dat_wil_ik_zien_1.png

Dat wil ik zien! - Hanna Holwerda

Dit boek is geschreven voor de kinderboekenweek in 2022, maar toen ik het boek zag liggen spraken de tekeningen me zo aan dat ik besloot er alsnog een review over te schrijven.

review_met_fijngevoelige_zintuigen.png

Met fijngevoelige zintuigen

“Wat een fijn, een christelijk boek voor ouders met hooggevoelige kinderen” was het eerste wat ik dacht toen ik dit boek tegen kwam. En gelukkig, ik werd in mijn verwachtingen niet teleurgesteld. Het is een prettig leesbaar boek, met genoeg achtergrond informatie, voorbeelden en tips.

review_kracht_van_een_biddend_kind_1.png

De kracht van een biddend kind

“Als ik met God praat luistert Hij naar mij” is de titel van het eerste hoofdstuk. Het geeft gelijk prachtig de rode draad weer die door dit boek loopt. In heel het boek komt steeds opnieuw naar voren dat je een relatie kunt hebben met God, dat Hij altijd luistert en dat Hij ook terug praat. Samen praten, net als je met een vriend of vriendin praat, zo kun je praten met God. Dat is bidden.

Review_een_supergoede_vader_1.png

Een supergoede Vader - Chris Tomlin

Koningsdag komt alweer dichtbij, het leek me daarom heel leuk om een review te delen van een boek dat gaat over onze grote Koning. De titel van dit boek is “Een supergoede Vader”.

Review_seth_dahl_dream_1.png

Designing Gods dream home - Seth Dahl

Designing Gods dream home is echt een must-have voor elke christelijke ouder! Dit boek gaat veel verder dan elk ander boek voor ouders die ik gelezen heb. We mogen meebewegen met dat wat God al aan het doen is en wil gaan doen binnen ons gezin. We kunnen meer van Gods aanwezigheid ervaren in het gezin en dit boek geeft hier hele goede tips voor. Niet van een professional die ver weg staat, maar van hart tot hart, van een vader die zijn eigen ervaringen eerlijk durft te delen. Als ouder leer je punten herkennen waar je zelf nog in mag groeien en tegelijkertijd samen te werken met de Heilige Geest. Dit is een hele waardevolle combinatie!

review_kleur_je_wereld_groen.png

Kleur je wereld groen - Theanne Boer

Kleur je wereld groen is echt een boek om met het hele gezin te lezen. Het is van groot formaat (groter dan A4!) en vol mooie kleuren. Je kunt dus echt met z'n allen om dit boek heen zitten en je samen verwonderen over de schepping.

review_Monsters_1_1.png

Monsters in my closet - Becky Fischer

De titel van het boekje is heel pakkend en trok gelijk mijn aandacht. Het is duidelijk dat er in dit boekje wordt afgerekend met monsters. Ik was gelijk nieuwsgierig want we hebben thuis niet eerder een boekje voor kinderen en ouders gezien die vanuit christelijk perspectief dit onderwerp bespreekt.

review_samenleesbijbel.png

Samenleesbijbel Junior - Corien Oranje

Samen de Bijbelverhalen beleven, dat doe je met de Samenleesbijbel Junior! Het eerste dat mij opviel aan het boek waren de vele kleuren, maar het zijn vooral rustige zachte kleuren. Hierdoor zijn de plaatjes ondersteunend en leiden ze niet af. De illustraties zijn prachtig en passen zeker bij de leeftijdsfase waarvoor het boek is geschreven. Naast de kleuren in het boek ben ik ook enthousiast over het formaat! Het is echt een mooi boek om uit voor te lezen en de kinderen mee te laten kijken. Niet te groot, niet te klein, een perfect formaat.

bijbelverhalen_beginnende_lezers_1.png

Leer lezen met de Bijbelverhalen

Wauw! Een christelijke serie leesboekjes voor kinderen die net beginnen met lezen! Toen we deze serie boekjes zagen bij de boekwinkel was ik direct enthousiast! Zelf ben ik best kritisch als het aankomt op dingen die de kinderen lezen en kijken, echter heb je bij de eerste leesboekjes een stuk minder keus dan bij gewone leesboeken. Nou is het echt niet zo dat ze alleen maar christelijke boeken lezen hoor, maar eerlijk is eerlijk; nu is het twee vliegen in 1 klap. Ze leren lezen én ze leren meer over de Here God! Kortom, ik ben er blij mee.

review_handboek_kinder_en_jeugdpastoraat_1_1.png

Handboek voor Kinder- en Jeugdpastoraat

Vaak wordt er gedacht dat je voor het pastoraat speciaal aangewezen moet zijn in de kerk. Natuurlijk is dit ook vaak zo, maar in het boek kun je lezen dat pastoraat veel breder is! Waar het om gaat is dat je om ziet naar iemand, naar kinderen en jongeren. Hier hoef je niet speciaal voor aangesteld te zijn, dit kunnen alle gemeenteleden doen!

review_de_goede_helper.png

De goede Helper - Sanne Lingstuyl

Dit boek heeft me enorm verrast in hoe duidelijk je de Heilige Geest kunt maken voor kinderen. Het boek bestaat uit een heleboel verhalen met herkenbare situaties voor zowel kinderen als ouders. Een boek dat geschreven is voor kinderen maar ook waarin je als volwassene helemaal meegenomen wordt door het verhaal én er wat van leert, dat is de "De Goede Helper!".

Review_gebedskaartjes.png

Gebedskaartjes - Studio Pepito

Deze gebedskaartjes zijn een aanrader voor elk gezin! Bidden voor het eten, voor zieke of arme mensen en voor jezelf dat kunnen de meeste kinderen wel bedenken. Ze weten vaak wel dat ze overal voor mogen bidden, maar "overal" is een groot begrip voor kinderen. Dit blikje met gebedskaarten geeft kinderen inspiratie over onderwerpen waar ze voor kunnen bidden. En eerlijk; ook voor mezelf zijn ze heel handig.

Review_Mijn_Peuterbijbel.png

Mijn Peuterbijbel - Melanie van de Peut

Dit vrolijke, kleurrijke boek is een must-have voor elke ouder met een peuter! Een boek met 55 Bijbelverhalen geschreven voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is met recht een Peuterbijbel te noemen, de vele verhalen nemen peuters helemaal mee om de Bijbel te ontdekken op een manier die helemaal bij ze past!

boek_ik_ben_een_bijbelontdekker.png

Ik ben een Bijbelontdekker - Corine Zonnenberg

Wij hebben thuis het boek "Ik ben een Bijbelontdekker" van Corine Zonnenberg. Zoals de titel van het boek al aangeeft, gaan kinderen met dit boek de Bijbel verder ontdekken. Dit doen ze op een hele leuke eigentijdse manier, het boek staat namelijk vol met proefjes en experimenten!

Boek_stille_tijd_vriendentijd.png

Stille tijd, vriendentijd - Louisa Spijker

Een boekje waar niet alleen ik, maar vooral ook mijn dochter heel enthousiast over is! De titel is al veelzeggend; Stille tijd, vriendentijd. Dit boekje helpt kinderen om stille tijd te houden en vrienden met God te zijn. Het boekje gaat er niet automatisch vanuit dat je al gewend bent om te bidden en te lezen in de bijbel, het helpt juist om dit te gaan doen!

Boek_voorleesbijbel.png

Voorleesbijbel

"Van de schepping tot koning David in 52 verhalen" staat er op de voorkant van deze prachtige voorleesbijbel. Dit eerste deel van De Voorleesbijbel is veelbelovend voor de delen die nog gaan komen. Een mooie omslag, leuke aansprekende plaatjes en een fijn lettertype om te lezen zijn zomaar een aantal dingen die als eerste opvallen. De verhalen zijn echt geschreven om voor te lezen, dit merk je aan de prettige lopende zinnen en het woordgebruik. Ik lees er met plezier uit voor en mijn kinderen vinden het heerlijk om naar te luisteren. Mijn dochter (een beginnende lezer) vind het ook een heel fijn boek om zelf uit te lezen. Door de makkelijke woorden en veel korte zinnen kan ze zelf uit dit boek voorlezen, wat ons nog enthousiaster maakt. Ze vraagt bijna elke dag zelf om de voorleesbijbel, dit is een groot pluspunt, want dit is echt niet met alle boeken zo! Wat nog bijzonder is aan deze Voorleesbijbel is het extra onderdeel achterin speciaal voor de voorlezer. Hierin wordt uitgelegd waarom er soms een keuze is gemaakt om sommige woorden wel of niet te gebruiken. Ook zijn de verhalen uitgebreider en completer als in de meeste andere kinderbijbels voor kinderen van deze leeftijd (4-7 jaar). Dit betekend echter niet dat de verhalen te lang zijn, de kinderen zijn hier erg geboeid en hangen aan mijn lippen tijdens het voorlezen. Heeft de voorleesbijbel dan geen negatieve punten? Jazeker, ik heb er 1 kunnen vinden! Het is jammer dat niet alle delen tegelijk uitkomen, we willen graag de andere delen ook hebben!

boek_spiritual_champions.png

Transforming Children into Spiritual Champions - George Barna

"Geef kinderen de grootste prioriteit binnen de kerk" Een uitdagende quote die lijnrecht staat tegen over de plaats van kinderwerk in de meeste kerken. Misschien is juist daarom wel dit de boodschap die door heel het boek heen klinkt. Het boek helpt om verder te kijken dan alleen een kinderprogramma op de zondagochtend. Wat is nou echt belangrijk in kinderwerk? Wat werkt nou écht? Hoe kunnen we samen ervoor zorgen dat onze kinderen in geestelijk sterk worden? Dit boek is niet alleen geschreven vanuit ervaringen, maar juist ook vanuit groot onderzoek en statistieken.

Boek_strijd_in_je_denken.png

Strijd in je denken voor kinderen - Joyce Meyer

Hoe kunnen we onze kinderen helpen en begeleiden om zelf de strijd in hun denken te winnen? Misschien is dat voor jou al een stap te ver en is het voor jouw kind belangrijk om eerst is uit te zoeken wat hij/zij allemaal denkt. Daar begint het boek mee. Daar komt weer een gedachte! Is de titel van het eerste hoofdstuk en laat kinderen zelf onderzoeken wat hij/zij nou allemaal denkt... en dat is veel! Met heel veel herkenbare voorbeelden en leuke plaatjes worden kinderen meegenomen naar hun gedachten; positieve gedachten en negatieve gedachten. Net als volwassenen zijn kinderen wel eens boos, bezorgd of angstig. Dit boek helpt kinderen om hiermee om te gaan. Wat kunnen we in de bijbel lezen over onze gedachten? Hoe kun je je wapenen tegen negatieve gedachten? Dit zijn vragen waar kinderen zeker antwoorden op kunnen vinden in dit boek. Het klinkt misschien wat theoretisch maar het boek is alles behalve saai! Het boek is heel laagdrempelig geschreven en kinderen kunnen het écht toepassen! Het is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het boek is geschreven door Joyce Meyer en Karen Moore en vertaald naar het Nederlands.

BOEKENTIP_1.png

Met de ogen en oren open - Jennifer Toledo

"Een ontdekkingstocht die je niet wilt missen!" Deze zin staat achterop dit mooie boek en het is echt zo! Dit boek neemt jou en je gezin mee in het leren verstaan van Gods stem. Jullie worden aangemoedigd om tijd te nemen om naar God te luisteren. Voor sommige gezinnen kan dit spannend zijn of juist nog helemaal nieuw, dit boek gaat jullie hierbij helpen. In het boek vind je onderwijs over dit onderwerp wat je met het hele gezin kunt lezen, maar er zijn ook stukjes die juist de ouders handvatten geven. Hoewel er op de voorkant van dit boek een foto van een jong kind staat, is dit boek ook echt leuk voor gezinnen met oudere kinderen. Het leukste in dit boek vind ik de praktijkopdrachten, deze zijn heel toegankelijk en kosten niet veel tijd. En het belangrijkste, je gaat hiermee echt groeien in het verstaan van Gods stem!

zo_wordt_tieners.jpg

Zo wordt tieners opvoeden leuk! - Kevin Leman

“Zo wordt tieners opvoeden leuk” is op een eerlijke en open manier geschreven, vol persoonlijke ervaringen van de schrijver. Veel van ons zullen de onderwerpen en voorbeelden zeker herkennen uit de eigen jeugd of misschien al vanuit eigen ervaring. Er worden drie manieren beschreven waarop je kan opvoeden; hoe je het jezelf moeilijk kan maken maar ook vooral hoe deze periode leuk kan zijn! Vaak hoor ik om me heen dat tieners problemen veroorzaken; Kevin Leman laat in zijn boek zien dat ouders hier een grote invloed op kunnen hebben door hun manier van opvoeden én hoe het zonder strijd kan! Het boek is geschreven voor ouders met tieners van 11-19 jaar, maar ik raad het boek eigenlijk al aan om eerder te lezen. Er staan veel wijze tips in waar je veel aan kunt hebben als je het opvoeden van tieners lastig vind. Wanneer je het boek al eerder leest, voor je kinderen de puberteit in gaan, zal je denk ik beter voorbereid zijn op wat er gaat komen en zal ook het begin van deze jaren soepeler verlopen.

Boek_Maak_ze_sterk.jpg

Maak ze sterk - Raise Up

Maak je kind sterk! 'Het ergste vind ik het als mijn vader een vraag aan mij stelt en dan niet eens opkijkt van zijn tablet'. Zomaar even een citaat uit het boek “Maak ze sterk”, geschreven door twee mensen met heel veel ervaring met kinderen en jongeren: Erik Smit en Wietske Noordzij (Raise Up) Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die te maken heeft met het opvoeden van kinderen en jongeren. Niet alleen voor ouders, maar ook grootouders, leraren en leraressen, pedagogisch medewerkers etc. “Maak ze sterk” staat boordevol met tips, doordenkers en pakkende voorbeelden uit de praktijk. Het helpt je nadenken (wat soms best confronterend is!) over situaties waar je in terecht kunt komen tijdens de opvoeding. Het boek bevat diverse thema's zoals bijvoorbeeld pesten, rouw en verdriet en seksualiteit. Er is in het hele boek terug te lezen hoe belangrijk het is om je eigen kind te kennen, mee te praten en echt aandacht te geven. Vanuit hier kun je als opvoeder je kind sterk, weerbaar maken!

BOEKENTIP.png

Kinderen hebben geen kleinere Heilige Geest - Jennifer Toledo

Dit boek is een echte must-have voor elke ouder en elke kinderwerker! Het boek staat vol waargebeurde verhalen over kinderen die op God vertrouwen en wonderen en tekenen meemaken. Een verhaal wat ik zo mooi vind is het verhaal van een jongen die door God in zijn hart gelegd krijgt om te gaan zingen in een ziekenhuis. Terwijl hij dat deed veranderde de atmosfeer compleet, de tegenwoordigheid van God was zo sterk! De hele ziekenzaal was onder de indruk van de tegenwoordigheid van God. Het verhaal gaat nog verder met kinderen die voor de zieken gaan bidden. Als je nieuwsgierig bent geworden raad ik je aan om het boek te kopen en te lezen! De bijzondere dingen die je kunt lezen, zijn niet alleen voor de kinderen uit het boek, maar ook voor de kinderen hier in Nederland! Er bestaat niet zoiets als een grote of een kleine Heilige Geest. God kijkt niet naar je leeftijd, het is voor iedereen. Laten we elkaar (en dus ook de kinderen) aanmoedigen om op God te vertrouwen en uit te stappen!

Ieder_zijn_talent.png

Ieder zijn talent - Joyce Meyer

Hoe mooi is het als we kinderen kunnen helpen om hun talenten te ontdekken, talenten die ze hebben gekregen van onze Schepper!