Je bent hier

Dat wil ik zien! - Hanna Holwerda

Omslag-dat-wil-ik-zienDe natuur is Gods schepping. Als we op onderzoek uitgaan, als we kijken en nog eens kijken, ontdekken en verwonderen, kunnen we veel leren over God zelf!

Deze zin staat voorin het boek. Heel passend bij het boek, want kinderen gaan veel ontdekken en door heel het boek heen “proef” je als ware de verwondering voor de schepping.
Dit boek is geschreven voor de kinderboekenweek in 2022, maar toen ik het boek zag liggen spraken de tekeningen me zo aan dat ik besloot er alsnog een review over te schrijven.

Over het boek
Het verhaal gaat over Sam en Soof die in de tuin sporen vinden en verschillende diertjes tegen komen. Het is een leuk boek die de lezer (en luisteraar!) echt meenemen in het verhaal. We konden zelf ook niet meer stoppen met lezen, zo boeiend vonden we het. De prachtige tekeningen helpen hier ook bij, want er zijn zoveel details getekend dat we maar nieuwe dingen bleven ontdekken.

dat-wil-ik-zien-binnenkantEducatief
Wat dit boek extra leuk maakt zijn de leerzame onderwerpen en onderdelen, zo kun je onderaan de bladzijdes een notitieblaadje vinden met extra uitleg over een onderdeel uit het verhaal. Ook kunnen de nieuwsgierige kinderen (en ouders!) nog een beetje meer leren. Op sommige pagina’s staat een vergrootglas, waarin ze kleine diertjes hebben uitvergroot. Op deze manier kun je de diertjes nog wat beter bekijken.

 

Extra
Achterin het boek zit een QR code, als je deze scant krijg je allemaal extra materiaal om te downloaden! Super leuk zijn bijvoorbeeld de zoekplaten, waarmee je samen met de kinderen op ontdekkingstocht kun in de natuur! Heb je hier zelf wat minder tijd voor? Kinderen zullen in de eigen tuin of straat ook al veel herkennen uit het verhaal en van de zoekplaten.

Conclusie
Dit boek is een echte aanrader voor christelijke gezinnen die graag met de natuur bezig zijn en hier meer over willen leren. Het is echt een feestje voor zowel de kinderen als de ouders om te lezen. Dit boek is voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Ook er leuk om kado te doen!

Het boek is geschreven door Hanna Holwerda
De prachtige tekeningen zijn van Tamar Oosterloo