Je bent hier

De kracht van een biddend kind

kracht van biddend kind kaft“Als ik met God praat luistert Hij naar mij” is de titel van het eerste hoofdstuk. Het geeft gelijk prachtig de rode draad weer die door dit boek loopt. In heel het boek komt steeds opnieuw naar voren dat je een relatie kunt hebben met God, dat Hij altijd luistert en dat Hij ook terug praat. Samen praten, net als je met een vriend of vriendin praat, zo kun je praten met God. Dat is bidden.

Het boekje behandeld op een simpele manier verschillende onderdelen van het bidden zoals God danken, voorbede en ergens voor om hulp vragen. Kinderen worden echt aangemoedigd om te gaan bidden. Wat het extra praktisch maakt zijn de ruimtes waar kinderen zelf hun gedachten en gebeden kunnen invullen. Achterin is zelfs een gebedsdagboek gemaakt waar kinderen hun gebeden en de gebedsverhoringen in kunnen opschrijven. Het is hiermee echt een boekje om zelf aan de slag te gaan en te bewaren zodat je later kunt teruglezen wat God heeft gedaan.

Wat vind je nog meer in dit boek:

  • Gebedsverhoringen van kinderen
  • Gebeden van kinderen
  • Veel voorbeelden van Bijbelverhalen

kracht van biddend kind achterkant.jpgBelevingswereld
De schrijfster speelt in de belevingswereld van kinderen, dit zie je terug in de vele voorbeelden die genoemd worden en het makkelijke en uitnodigende taalgebruik. Ook helpt het ouders/verzorgers de belevingswereld van kinderen beter te begrijpen zodat ze kinderen beter kunnen begeleiden bij het bidden. Zo staan er veel voorbeelden in:

  • Waar kinderen bidden
  • Waar kinderen het meest voor bidden
  • Waar kinderen bang voor zijn
  • Waar kinderen zich het meest zorgen over maken
  • Waar de meeste kinderen dankbaar voor zijn

Leeftijd
Het boekje is geschreven voor kinderen vanaf groep 6, maar als je het samen leest kan het zeker al eerder! Mijn zoon in groep 4 kan het al heel goed begrijpen en ik merk dat hij er al veel van leert. Je bent ten slotte nooit te jong (of te oud) om te leren bidden! Eerlijk gezegd is het beter om te zeggen; dit is niet alleen voor kinderen, maar het is zeker ook een waardevol boek voor veel volwassenen. Denk aan ouders, kinderwerkers, opa’s en oma’s, leerkrachten en ga maar door.

Mijn mening
Wij zijn thuis echt heel enthousiast over dit boek, over hoe het je helpt met bidden, met het bouwen aan je relatie met God. Maar ook moeilijke vragen worden niet vermeden. Wat als je soms moet wachten op een antwoord? Waarom heb ik soms het gevoel dat God mij niet hoort? Waarom zou ik God prijzen als er dingen fout gaan? Heel herkenbare vragen en heel fijn dat ze in dit boekje voorbij komen. Als we dan echt ook een wat minder goed punt moeten zoeken, dan is het enige wat ik heb kunnen bedenken dat de kaft niet zo mooi is. De voorkant met de spijkerstof sprak me niet direct aan. Maar het gaat tenslotte om de inhoud en die is echt goed!

inhoudsopgave.jpgOver de auteur
Het boek is geschreven door Stormie Omartian, ze is een Amerikaanse auteur en heeft veel boeken geschreven over bidden, emotionele en geestelijke gezondheid.