Je bent hier

Designing Gods dream home - Seth Dahl

Seth Dahl cover.pngDesigning Gods dream home is echt een must-have voor elke christelijke ouder!

Dit boek gaat veel verder dan elk ander boek voor ouders dat ik gelezen heb. We mogen meebewegen met dat wat God al aan het doen is en wil gaan doen binnen ons gezin. We kunnen meer van Gods aanwezigheid ervaren in het gezin en dit boek geeft hier hele goede tips voor. Niet van een professional die ver weg staat, maar van hart tot hart, van een vader die zijn eigen ervaringen eerlijk durft te delen. Als ouder leer je punten herkennen waar je zelf nog in mag groeien en tegelijkertijd samen te werken met de Heilige Geest. Dit is een hele waardevolle combinatie!

Onderwerpen 
De onderwerpen die in dit boek staan zal elke ouder herkennen en worden Bijbels onderbouwt. Een aantal onderwerpen zijn:

  • Gods stem verstaan voor je gezin
  • De vrucht van de Geest in je gezin
  • De aanwezigheid van God in je gezin
  • Boosheid en vergeving
  • Controle en nog veel meer.

Bij elk onderwerp deelt Seth niet alleen zijn eigen ervaring maar geeft ook tips en een handige oefening om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Oefeningen
Soms kun je een situatie al simpelweg veranderen door dingen op een andere manier te verwoorden. Seth geeft in dit boek tips om dingen anders te verwoorden of vanuit een ander perspectief te bekijken. Hij geeft hierbij kleine en simpele oefeningen die makkelijk zijn uit te voeren. Soms is het een gebed om te bidden, maar vaak ook echt iets om te doen. Een hele herkenbare voor mij was deze:
De volgende keer dat je samen met je kinderen ergens voor bid, stel ze dan deze vraag: "Wat is het eerste wat er in je gedachten omhoog komt?". Dit is een oefening die je gaat helpen om als gezin Zijn stem te verstaan.

Over de auteur
Het boek is geschreven door Seth Dahl. Seth heeft meer dan 15 jaar ervaring in het werken met kinderen. Samen met zijn vrouw rust hij ouders toe met praktische en geestelijke tools om meer van God te ervaren binnen het gezin. Seth heeft diverse boeken en curricula geschreven en spreekt wereldwijd.