Je bent hier

Een supergoede Vader - Chris Tomlin

Kaft Een supergoede VaderKoningsdag komt alweer dichtbij, het leek me daarom heel leuk om een review te delen van een boek dat gaat over onze grote Koning. De titel van dit boek is “Een supergoede Vader”.

Het verhaal
Het boek gaat over een klein beertje Sam die op reis gaat naar de Koning die in een kasteel woont. Sam heeft hulp van de Koning nodig en weet dat zijn poort altijd open staat. Onderweg gaat hij op zoek naar een mooi cadeau om aan de Koning te kunnen geven. Tijdens deze reis leert Sam meer en meer over het karakter van de Koning en ontdekt hij dat de Koning heel veel van hem houd!

Een supergoede Vader foto 1De vormgeving
De vormgeving van dit boek is erg mooi. Het formaat is bijna net zo groot als A4 waardoor kinderen makkelijk kunnen meekijken tijdens het voorlezen. De tekst is grotendeels gedrukt in het zwart, sommige belangrijke zinnen zijn rood gedrukt. Dit zijn met name de karaktereigenschappen van de Koning. Op deze manier worden de karaktereigenschappen extra benadrukt. Ook de tekeningen zijn mooi, die zullen kleine kinderen zeker aanspreken. Het beertje Sam is klein en heel schattig getekend. De leeuw komt heel lief, maar ook groot en machtig over.

Bijzonder
Bijzonder aan het boek vind ik de mooie verhaallijn, het helpt kinderen om God beter te leren kennen. Hoe mooi is het als we kinderen al op jonge leeftijd vertellen over de liefde Een supergoede Vader foto 2van God en dat zijn poort voor hen open staat?

Wat ik verder heel fijn vind aan dit boek is het taalgebruik, het sluit aan bij jonge kinderen en leest prettig voor. Dit is lang niet altijd zo bij vertaalde boeken. (De oorspronkelijke titel van het boek is “Good Good Father”.)

Het boek is geschreven door Chris Tomlin en Pat Barrett, naar aanleiding van het lied “Good Good Father”. De mooie tekeningen zijn gemaakt door Lorna Hussey.

Dit prachtige prentenboek is echt een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen!