Je bent hier

Gebedskaartjes - Studio Pepito

Gebedskaartjes.jpgDeze gebedskaartjes zijn een aanrader voor elk gezin!

Bidden voor het eten, voor zieke of arme mensen en voor jezelf dat kunnen de meeste kinderen wel bedenken. Ze weten vaak wel dat ze overal voor mogen bidden, maar "overal" is een groot begrip voor kinderen. Dit blikje met gebedskaarten geeft kinderen inspiratie over onderwerpen waar ze voor kunnen bidden. En eerlijk; ook voor mezelf zijn ze heel handig. 

30 Kaartjes
Er zitten 30 kaartjes in het blikje, 26 met een gele achterkant en 4 met een groene achterkant. Op elk kaartje staan 1 of 2 woorden, dit zijn de onderwerpen voor je voor kunt bidden en bij dit onderwerp bedenk je zelf een gebedspunt. Er zijn verschillende manieren om de kaartjes te gebruiken, alleen, als gezin of met een groepje kinderen. Iedereen kan één of meerdere kaartjes kiezen met het onderwerp waar hij of zij voor wil bidden. Het is ook leuk om een aantal kaartjes met onderwerpen waar je dagelijks voor wil bidden op te hangen aan een mooie slinger. Wij kozen ervoor om zelf een kaartje te kiezen. Mijn dochter koos gelijk het kaartje "dieren" en wou bidden voor paarden die mishandeld worden. Een mooi gebed, ik weet zeker dat ze anders niet zo snel op dit idee gekomen zou zijn. Voor ons zijn de gebedskaartjes dan ook écht een waardevolle aanvulling op onze geloofsopvoeding!

Gebedskaartjes2.jpgABBA
Er zijn 4 kaartjes met een groene achterkant, hier is iets bijzonders mee! Wanneer je ze naast elkaar legt zie je dat de eerste letters van de woorden samen het woord "ABBA" vormen. Abba betekent "vader" en deze kaartjes zijn dan ook afgeleid van het bekende gebed het "Onze Vader". Deze onderwerpen komen terug in dit bekende gebed en hiermee heb je dan ook iets zichtbaars om kinderen dit gebed te leren. Dit vind ik echt super mooi bedacht en zal dit ook zeker gaan gebruiken, niet alleen thuis maar ook in het kinderwerk!

Ontwerp
De kaartjes zijn van mooie stevige kwaliteit en bedrukt met warme kleuren. Dit spreekt kinderen zeker aan. Bij elk onderwerp staat ook en plaatje, deze vind ik heel mooi ontworpen. Mijn eigen kinderen werden er gelijk nieuwsgierig van! In het blikje zit ook een kaartje met een qr code, dit is de gebruiksaanwijzing. Deze kun je niet alleen lezen, maar ook kijken en luisteren in een filmpje. Heel mooi gedaan!

De gebedskaartjes zijn gemaakt door Studio Pepito.