Je bent hier

Het grote Bijbel Zoekboek - Marijke ten Cate

Het-grote-Bijbel-zoekboek.jpgAanrader
Het grote Bijbel Zoekboek is een echte aanrader voor gezinnen met kleine kinderen. Het is een groot en stevig kartonnen boek met wel 75 Bijbelverhalen verwerkt in mooie zoekplaten. De platen zijn zo vol details dat je maar nieuwe dingen zult blijven ontdekken. Een leuk detail is bijvoorbeeld Esau die zijn vader helpt met jagen.

Inhoud
Je kunt in dit boek samen veel ontdekken over o.a. Adam en Eva, Jacob en Esau, Jozef, David, Ester en Jezus. Het is een leuke en speelse manier om kleinere kinderen vertrouwd te maken met Bijbelverhalen. Ook voor ouders die iets minder bekend zijn met de Bijbelverhalen is dit een prettig boek, omdat steeds op de linker bladzijde het verhaal in het kort beschreven staat. Dit kun je zo voorlezen. Op de achterkant van het boek staan 7 figuren die verstopt zijn in elke zoekplaat, erg leuk dat deze op elke plaat terugkomen. Er staat achterop ook een verwijzing naar een website waar je de oplossingen en verwijzingen naar Bijbelverhalen kunt vinden.

inhoud zoekbijbelThuis
Dit boek hebben we zelf al een tijdje, het was het favoriete boek van mijn zoon toen hij nog wat jonger was. Het was zijn eerste kennismaking met een zoekboek en het was direct een groot succes, hij kon er maar geen genoeg van krijgen. Ik kan me nog goed herinneren hoe vaak hij het boek erbij pakte en dan heel lang zelf op de bank zat om de plaatjes te zoeken, de verhalen herkende en vervolgens aan mij te vertellen wat hij allemaal zag. Alle zoekplaten vinden we leuk, maar grote voorkeur heeft het verhaal van “Dappere David” vanwege de de dieren.

Conclusie
Een fijn boek waar jonge kinderen zelf in kunnen kijken, maar ook spelenderwijs kennis kunnen maken met de verhalen uit de Bijbel. Een aanrader om zelf om in het gezin of in de kerk te gebruiken, maar ook heel leuk om kado te geven.


Over de illustrator
De illustraties zijn gemaakt door Marijke ten Cate. (Marijke ten Cate heeft ook de Prentenbijbel geïllustreerd)

Nieuwsgierig? Via deze link kun je het boek inkijken en bestellen.