Je bent hier

Ik ben een Bijbelontdekker - Corine Zonnenberg

boek ik ben een bijbelontdekker.png

Wij hebben thuis het boek "Ik ben een Bijbelontdekker" van Corine Zonnenberg. Zoals de titel van het boek al aangeeft, gaan kinderen met dit boek de Bijbel verder ontdekken. Dat doen ze op een hele leuke eigentijdse manier, het boek staat namelijk vol met proefjes en experimenten! Een proefje dat de kinderen hier thuis helemaal geweldig vinden, is het proefje met de skittles. Dit proefje hoort bij het Bijbelverhaal over de ark van Noach. God belooft hier aan Noach om nooit meer zo’n overstroming te laten komen en geeft hierbij als teken de regenboog. Wanneer je het proefje uit het boek doet ontstaan er prachtige kleuren vanuit de skittels. Niet in de vorm van de regenboog, maar het proefje heeft hier wel een “wauw” effect. Het was voor ons geen nieuw proefje, maar desondanks blijft hij erg leuk!

"Ik ben een Bijbelontdekker" bevat 21 hoofdstukken, waarvan er 20 voor de kinderen zijn en 1 voor de ouders. Elk hoofdstuk voor de kinderen begint met een proefje. Daarna komt een Bijbelverhaal en hierna zijn er vragen om over na te denken en in te vullen. Deze vragen staan er voor kinderen van 4-7 jaar en voor 8-12 jaar, geschikt dus voor het hele gezin! Elk hoofdstuk heeft als laatste een pagina die kinderen helpt om te bidden. Heel afwisselende onderdelen die je echt helpen meer van God te ontdekken.

Het boek leest gemakkelijk en heeft veel duidelijke foto's die je helpen met de proefjes. Wat ik heel fijn vind aan dit boek is dat het van stevig papier is, dit is erg fijn wanneer kinderen zelf erin lezen. Het boek blijft daardoor ook netjes, wat met kinderen natuurlijk lang niet altijd zo is. Al met al dus een tof boek om thuis mee aan de slag te gaan!

Benieuwd naar dit boek? Hier kun je het inkijken en bestellen.