Je bent hier

Mijn Peuterbijbel - Melanie van de Peut

Review Mijn Peuterbijbel.pngDe Peuterbijbel
Een boek met 55 Bijbelverhalen geschreven voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is met recht een Peuterbijbel te noemen, de vele verhalen nemen peuters helemaal mee om de Bijbel te ontdekken op een manier die helemaal bij ze past! Al direct bij het openen van het boek vielen mij de vrolijke en frisse kleuren op. Ondanks de vele kleuren en tekeningen zijn de platen toch rustig gebleven, dat vind ik erg fijn. Wat ook erg leuk is zijn de personages die simpel getekend zijn, maar toch heel duidelijk. Je kunt duidelijk de gezichtsuitdrukkingen zien. Peuters zullen hierdoor herkennen of iemand boos, blij of verbaasd is. Iets anders dat mij gelijk opviel zijn de stevige bladzijdes. Kinderen kunnen gerust zelf het boek doorbladeren zonder dat je bang hoeft te zijn dat er snel scheuren in komen.

Peuterbijbel open 1Inhoud
Er is rekening gehouden met de korte concentratieboog van deze leeftijdsgroep door de korte én interactieve verhaaltjes. Er zijn zoekopdrachten, de kinderen wordt uitgedaagd om geluiden te maken en er staan vragen bij waardoor je met je peuter kunt praten over de verhalen en over God. In het bijzonder ben ik heel enthousiast over de opdrachten die staan bij het verhaal uit Mattheüs over bidden. Het "Onze Vader" wordt hier zo dichtbij gebracht en zo mooi uitgelegd dat ook peuters dit begrijpen en onthouden. Een hele waardevolle toevoeging voor de geloofsopvoeding thuis.

Extra
Helemaal voorin staan twee bladzijden vol met tips om voor te lezen aan peuters. Deze tips helpen je om van het voorlezen echt een feestje te maken!

Peuter bijbel open 2Het boek inkijken en bestellen kan hier