Je bent hier

Monsters in my closet - Becky Fischer

Monsters in my closet CoverDe titel van het boekje is heel pakkend en trok gelijk mijn aandacht. Het is duidelijk dat er in dit boekje wordt afgerekend met monsters. Ik was direct nieuwsgierig want we hebben thuis niet eerder een boekje voor kinderen en ouders gezien die vanuit christelijk perspectief dit onderwerp bespreekt. 

Caleb en zijn ouders
Het boekje gaat over Caleb, hij is heel erg bang omdat hij monsters in zijn kast ziet. De monsters zijn echt en zijn ouder weten niet hoe ze hem kunnen helpen. Dit boekje laat zien hoe Caleb leert dat hij door Jezus autoriteit heeft over de monsters en hoe hij ervoor kan zorgen dat ze weg gaan.

Voor wie is het geschreven?
Dit boekje is geschreven voor kinderen tussen de 3 en 11 jaar. De jongste kinderen van deze doelgroep zouden het monster in het boekje wel wat eng kunnen vinden, maar voor de meeste kinderen is het een fantastisch boekje. De inhoud past zeker bij deze leeftijd en ik vind het zelfs heel waardevol om in de kast te hebben omdat het ouders helpt dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Monster in my Closet spreadVoor de ouders
Wat mij betreft hadden ook de ouders bij de doelgroep geschreven mogen worden, ook ouders zullen veel van dit boekje leren. Achterin het boekje staat extra informatie en uitleg voor ouders, onderbouwt met Bijbelteksten. Dit helpt ouders om samen met de kinderen te praten over de geestelijke wereld en onze plek daarin.

Engels
Zoals je kunt zien is het boekje dat wij hebben in het Engels geschreven. Dit is voor onze kinderen absoluut geen belemmering en vinden we juist handig omdat ze op deze manier extra engels oefenen. Maar voor wie liever een Nederlands exemplaar heeft, het boekje is onlangs naar het Nederlands vertaald!

Over de auteur
Het boekje is geschreven door Becky Fischer. Becky is oprichter van Kids in Ministry International en ook de school "School of Supernatural Childrens Ministry". Ze heeft curriculums ontwikkeld, boeken geschreven en geeft onderwijs aan ouders en kinderwerkers zodat kinderen al van jongs af aan leren te wandelen in de bovennatuurlijke kracht van God.