Je bent hier

Samenleesbijbel Junior - Corien Oranje

Cover samelees bijbel junior.jpgSamen de Bijbelverhalen beleven, dat doe je met de Samenleesbijbel Junior!

Wat mij opviel
Het eerste wat mij opviel aan het boek waren de vele kleuren, maar het zijn vooral rustige zachte kleuren. Hierdoor zijn de plaatjes ondersteunend aan het verhaal en leiden niet af. De illustraties zijn prachtig en passen zeker bij de leeftijdsfase waarvoor het boek is geschreven. Naast de kleuren in het boek ben ik ook enthousiast over het formaat! Het is echt een mooi boek om uit voor te lezen en de kinderen mee te laten kijken. Niet te groot, niet te klein, een perfect formaat. 

De 52  stappen
Het boek is opgedeeld in 52 stappen. De stappen kun je ook wel zien als een hoofdstuk, maar dan veel uitgebreider, het is veel meer als slechts een hoofdstuk om voor te lezen. Zo staan bij elke stap een aantal zinnen geschreven op avi-m3 niveau zodat kinderen die al een beetje kunnen lezen dit zelf kunnen doen. Ook staan er bij elke stap vragen zodat je met de kinderen kun praten over het verhaal. 

samenleesbijbel mozes.jpgDoen en weten
Wat we ook leuk vinden zijn de "DOEN" vakjes, hier staat steeds een leuke opdracht om te doen. Zo staat er bijvoorbeeld een opdracht om 2 huizen te bouwen, 1 op een tegel en een ander op zand. 

Bij sommige stappen staat achtergrond informatie, zoals bijvoorbeeld het "Weten" over het feest in Jeruzalem. Voor nieuwsgierige kinderen die altijd vragen stellen over het verhaal is dat natuurlijk fantastisch! Mijn kinderen stellen altijd vragen, dus dit is voor ons een waardevolle toevoeging. 

Wat ik zo leuk vind aan de Samenleesbijbel Junior is dat kinderen echt worden betrokken bij het verhaal! Het is dan ook absoluut geen standaard kinderbijbel, maar veel meer! 

De Samenleesbijbel Junior is geschreven door Corien Oranje en de prachtige tekeningen zijn van Wendelien van de Erve.

Je kunt hem bestellen in de webshop van het Bijbelgenootschap.