Je bent hier

Thuis bij de Koning

kaft thuis bij de koningThuis bij de KONING is het actieboek voor de christelijke kinderboekenweek van 2023. Zoals we van de Wonderwolk gewend zijn, is ook dit weer een mooi prentenboek geworden.

thuis bij de koning 1Boodschap
De boodschap in het boek is heel leuk en duidelijk; iedereen is welkom bij de Koning! Dit gaat niet alleen over de mensen in het boek, maar het verhaal eindigt dat jij (de lezer en luisteraar) ook welkom bent! Dat iedereen welkom is zie je niet alleen terug in de tekst, maar ook in de tekeningen. Er komen kinderen in voor, een oude tante, een Italiaan, iemand in een rolstoel en nog meer mensen. Fijn dat ze in het boek ook verwijzen naar 2 Bijbelteksten, namelijk Matteus 19:14 en Psalm 23:5 en 6.

Onderbouw
Het boek is geschreven voor kinderen in de onderbouw, zoals we alleen al aan de kaft kunnen zien passen de tekeningen echt bij deze leeftijdsgroep. Niet alleen de kaft ziet er prachtig uit, maar ook binnen in het boek staan hele leuke tekeningen met veel verschillende kleuren. Precies zoals veel jonge kinderen leuk vinden. De schrijfstijl past ook goed bij deze leeftijd, echt gericht om voorgelezen te worden en neemt niet alleen de luisteraar maar ook de voorlezer helemaal mee in het verhaal.

Extra
Achterin het boek zit een pagina met goede vragen om samen over het onderwerp door te praten. Ook staan er leuke tips om samen te kleuren en knutselen. Voor scholen, kinderdagverblijven en gastouders heeft de Wonderwolk bij dit boek ook nog een tof (digitaal) lespakket gemaakt om nog verder met dit boek aan de slag te gaan. En voor iedereen thuis; op de website van de Wonderwolk staan ook een aantal gratis kleurplaten/werkbladen bij dit boek. Mijn kinderen vonden dit erg leuk!

thuis bij de koning 2Conclusie
Dit boek is niet alleen een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook voor scholen, kinderdagverblijven, gastouders en verder iedereen die jonge kinderen kent. Het boek kost 9,95 en in oktober 2023 zelfs maar 7,95, dus ook een tof boek om kado te geven!