Je bent hier

Transforming Children into Spiritual Champions - George Barna

boek spiritual champions.png

"Geef kinderen de grootste prioriteit binnen de kerk"

Een uitdagende quote die lijnrecht staat tegen over de plaats van kinderwerk in de meeste kerken. Misschien is juist daarom wel dit de boodschap die door heel het boek heen klinkt. Het boek helpt om verder te kijken dan alleen een kinderprogramma op de zondagochtend. Wat is nou echt belangrijk in kinderwerk? Wat werkt nou écht? Hoe kunnen we samen ervoor zorgen dat onze kinderen in geestelijk sterk worden? Dit boek is niet alleen geschreven vanuit ervaringen, maar juist ook vanuit groot onderzoek en statistieken. 

85% van de ouders geloven dat zij de eerste verantwoordelijkheid hebben voor de morele en geestelijke ontwikkeling van hun kinderen, maar meer dan 2/3e laat dit aan de kerk over

Dit is één van de confronterende statistieken uit dit boek die direct ook laat zien hoe belangrijk het is als kerk om samen te werken met de ouders. Hoewel sommige statistieken mij soms lieten schrikken, ben ik blij dat er een boek als deze is om ouders en kerken samen verder op weg te helpen. Hoewel het boek in eerste instantie geschreven is voor kerkleiders en kinderwerkers denk ik dat veel ouders hier ook wat aan zullen hebben. Het boek leest niet heel makkelijk weg, de stof is soms wat droog om doorheen te komen. Maar eerlijk is eerlijk, dit boek is het zeker waard om te lezen. 

Over de auteur:
George Barna is oprichter van "The Barna Group" een onderzoeksbureau dat zich richt op geloofsgerelateerde onderzoeken. Naar aanleiding van deze onderzoeken heeft hij vele boeken geschreven, o.a. diverse bestsellers. Hij heeft ook een aantal boeken geschreven over kinderwerk en geloofsopvoeding, waaronder dit boek.