Je bent hier

Voorleesbijbel

review Boek voorleesbijbel.png"Van de schepping tot koning David in 52 verhalen" staat er op de voorkant van deze prachtige voorleesbijbel. Dit eerste deel van De Voorleesbijbel is veelbelovend voor de delen die nog gaan komen. Een mooie omslag, leuke aansprekende plaatjes en een fijn lettertype om te lezen zijn zomaar een aantal dingen die als eerste opvallen.

De verhalen zijn echt geschreven om voor te lezen, dit merk je aan de prettige lopende zinnen en het woordgebruik. Ik lees er met plezier uit voor en mijn kinderen vinden het heerlijk om naar te luisteren. Mijn dochter (een beginnende lezer) vind het ook een heel fijn boek om zelf uit te lezen. Door de makkelijke woorden en veel korte zinnen kan ze zelf uit dit boek voorlezen, wat ons nog enthousiaster maakt. Ze vraagt bijna elke dag zelf om de voorleesbijbel, dit is een groot pluspunt, want dit is echt niet met alle boeken zo!

Wat nog bijzonder is aan deze Voorleesbijbel is het extra onderdeel achterin speciaal voor de voorlezer. Hierin wordt uitgelegd waarom er soms een keuze is gemaakt om sommige woorden wel of niet te gebruiken. Ook zijn de verhalen uitgebreider en completer als in de meeste andere kinderbijbels voor kinderen van deze leeftijd (4-7 jaar). Dit betekend echter niet dat de verhalen te lang zijn, de kinderen zijn hier erg geboeid en hangen aan mijn lippen tijdens het voorlezen. Heeft de voorleesbijbel dan geen negatieve punten? Jazeker, ik heb er 1 kunnen vinden! Het is jammer dat niet alle delen tegelijk uitkomen, we willen graag de andere delen ook hebben!

Wij zijn erg enthousiast en kunnen iedereen deze Voorleesbijbel aanraden!

De Voorleesbijbel kun je hier bestellen: https://shop.bijbelgenootschap.nl/product/voorleesbijbel/