Je bent hier
gevouwen_handen.jpg

Samen bidden - 7 Tips

Met elkaar bidden is ontzettend krachtig! Samen God zoeken, mensen zegenen, luisteren naar wat God wil doen, voor elkaar bidden. Kinderen hebben het zo nodig om hun ouders te zien bidden en ze hebben het zo nodig om hier al jong in te kunnen oefenen. Soms vinden kinderen het spannend om hardop te bidden, herken je dit? Dan zijn deze tips voor jou! 7 TIPS - Geef zelf het goede voorbeeld 🙂 Jij bent hun voorbeeld. - Bedenk met elkaar van te voren waar je voor kunt bidden. - Schrijf (of teken) gebedspunten op een briefje, ieder krijgt een briefje met daarop het gebedspunt waar hij/zij voor gaat bidden. - Schrijf gebedspunten op een blanco dobbelsteen. Gooi om de beurt met de dobbelsteen en bid voor het punt dat bovenop ligt. - Bid elke dag! - Neem ook tijd om te luisteren naar God, bidden werkt! Zo bouw je aan een relatie met God en merken kinderen dat je niet alleen een stuk tekst opzegt. - Vraag God welke manier het beste bij jouw gezin past.

2_koninkrijken.jpg

Koningsdag - 2 koninkrijken

Het is weer bijna koningsdag, de dag dat de koning van Nederland jarig is! Willem Alexander is de koning van Nederland, dat is hier op aarde zijn koninkrijk. Het koninkrijk van Willem Alexander kunnen we zien met onze natuurlijke ogen, met ons lichaam. Met de ogen van onze geest kunnen we echter ook 2 andere koninkrijken zien. Het koninkrijk van de hemel (God) en het koninkrijk van de duisternis (de duivel). Probeer eens met elkaar na te denken over hoe die koninkrijken eruit zien. Neem 2 blaadjes, een wit blaadje voor het koninkrijk van God en een zwart blaadje voor het koninkrijk van de duivel. Schrijf op elk blaadje de woorden die in jullie op komen wat er bij welke hoort. Als goed is kun je aan het einde zien dat de beide koninkrijken het tegenovergestelde van elkaar zijn. (denk aan woorden als ziekte/genezing, leugen/waarheid, haat/liefde etc.)

BIDDEN_met_kinderen.png

Bidden is saai!

Soms hoor ik kinderen zeggen dat ze bidden saai vinden, maar bidden hoeft niet saai te zijn! Bidden is praten met God en net zoals wij met onze kinderen praten wil God ook met ons praten. God spreekt dus ook tegen ons! Er zijn diverse manieren waarop we kunnen bidden en diverse manieren waarop God tegen ons spreekt, daarover zal ik een andere keer meer schrijven. Er is op het moment zoveel gaande in Nederland en de rest van de wereld. Hoe kun je met kinderen hiervoor bidden? Misschien hebben jullie wel een wereldbol thuis, of een poster van de wereld (en anders kun je die vast uitprinten). Als de kinderen nog niet weten waar Nederland ligt, laat dit dan zien. Vraag aan de kinderen waar jullie voor kunnen bidden voor Nederland, en durf dit ook samen aan God te vragen. Heer, wilt u laten zien waar we voor mogen bidden? Wat komt er in jullie gedachten? Schrijf dit eventueel op een papiertje wat je op de wereldbol kunt plakken. Jullie kunnen je handen op Nederland leggen om Nederland te zegenen en te bidden voor ons land! Vraag de kinderen voor welk land jullie nog meer kunnen bidden en vraag samen aan God waar jullie voor mogen bidden. Leg jullie handen op het land en zegen het land en bid samen voor de punten. Mijn ervaring is dat dit hele mooie momenten oplevert waarin jullie samen kunnen groeien in het verstaan van God's stem en samen kunt groeien in het bidden!

Slechts_1_op_de_20_christelijke_gezinnen_neemt_thuis_tijd_voor_aanbidding..png

Samen aanbidden

Maar 1 op de 20 kerkgaande gezinnen neemt thuis tijd voor aanbidding met het gezin! Als we willen dat kinderen God gaan aanbidden, dan zullen we ze moeten leren wat dat inhoud. Er moet dus iemand zijn die dit belangrijk vind daar de tijd voor neemt.Vaak laten we dit over aan de kerk, maar ik ben er van overtuigd dat dit een taak van de ouders is. Onderzoek heeft uitgewezen dat ouders veel meer invloed hebben op kinderen dan de kerk, dat is natuurlijk logisch als je bedenkt dat kinderen maar weinig tijd van de week in de kerk doorbrengen. Nu in corona tijd zijn kinderen nog minder in de kerk. Wanneer wil willen dat onze kinderen gaan groeien in hun geloofsleven en hun relatie met God dan is aanbidding een belangrijk onderdeel (er staat tenslotte in psalmen dat God troont op de lofzang van zijn volk) en zullen wij als ouders daar echt over moeten nadenken en tijd voor nemen. Is dat ingewikkeld? Nee, hou het simpel! Je hoeft niet super muzikaal te zijn. Neem tijd met elkaar om te zingen en God te aanbidden. Leg ze uit wat je doet en waarom. Aanbidden kan op zoveel manieren. Als je je handen in de lucht wil doen, leg ze uit waarom. Als je wil dansen of vlaggen, leg ze uit waarom! Ervaar je iets van God, deel dit met je kinderen. Geef het goede voorbeeld en geniet vooral samen van Zijn aanwezigheid!

God_spreekt_door_dromen.png

God spreekt door dromen

De meesten van jullie hebben vast wel eens het verhaal van Jozef gelezen. Een heel bekend verhaal ook bij de kinderen. Terwijl wij vanochtend samen over Jozef lazen realiseerde ik me dat het krijgen en begrijpen van dromen vaak nog erg onbelicht is.